Great Things TO'VE Done

MY TOOVS 0 views 0 comments 0 TOOVS shared

Sneeuw voor de zon

7 images | 0 video's

ABOUT THIS TOOV

Spanje heeft zich de zon toegeëigend.
‘Alles onder de zon’ zit in de kop als synoniem voor Spanje. Maar de impact van de zon op het leven van de Spanjaarden gaat veel verder. Zo heb je in een arena maar twee soorten zitplaatsen. Zon of schaduw, sol of sombra. Sol y(en) Sombra bestaat ook. Een heerlijk drankje van een half glaasje donkerbruine brandy aangevuld met een heldere anijs likeur. Het zijn de enorme tegenstellingen die de zon teweeg brengt. Het is alles of niets. Witte dorpen met zwarte schaduwen. Tijdens de zomerzon wordt de dag ingeruild voor de nacht. In de winter verdwijnt de warmte als sneeuw voor de zon als de zon zich aan de schaduwen gewonnen moet geven.
Sneeuw associeer je niet met Spanje. Maar als sneeuw en zon, twee uitersten, samen gedijen, onderhouden ze een magistrale wereld.
Sol y nieve. Dit is de naam van het ski resort in de Sierra Nevada, Granada. Hij lijkt niet het beste affiche. Maar dit huwelijk belooft geen slushie papsneeuw maar een mooie poeder. Eén die de zon niet doet smelten maar puur wil belichten.
Het wintersport sprookje in een zonnig Spanje is compleet als je in de vroege ochtend de zon, met bijbehorend schaduwspel, het toverachtige Alhambra ziet doen ontwaken.


COMMENTS (1)

You can place a comment anonymously or login

Anonymous says

25-05-2009 | 19:03

toffe pagina
groeten bassie

Post a comment

INTERACT WITH THIS TOOV

THIS TOOV

Added on:
26 December 2008
Comments:
1
Views:
7381
Rating:
stars3
Tags:
Sierra Nevada Granada summit Zon snowboarden sol skiën
Channels:
Sport Leasure Time Travel Nature
Sign up | About TOOVS | Help | Terms & Privacy | Top of page Copyright © 2007 TOOVS ™