Great Things TO'VE Done

MY TOOVS 0 views 0 comments 0 TOOVS shared

Welkom in de wereld van Carlos Sanabria.

17 images | 0 video's

ABOUT THIS TOOV

Carlos Sanabria woont in een klein huisje, héél klein, in een smal steegje in het stadje Trujillo. De stad waarvan wordt gezegd dat het het meest Spaans van heel Spanje is. Het stadje waar op het magistrale plein een beeld staat van Pizzaro die samen met zijn broers de uiterst wrede inquisitie naar Peru heeft geleid. Het is wellicht logisch maar ook verwonderlijk dat er daardoor verhoudingsgewijs veel Peruanen wonen in Trujillo. Veel heroïek wordt alom tentoongespreid in de vorm van kastelen, burchten en kantelen. Tegenwoordig wordt daar voornamelijk gegeten en gedronken.
Uit een steegje klinkt, zelfs voor Spaanse begrippen, relatief luide, levendige muziek. Een blik richting de muziek maakt duidelijk dat zich daar een heel andere wereld bevindt. Waar het Spaanse straatbeeld gewoonlijk wordt bepaald door witte muren is dit steegje groen. Het groen van groeien en bloeien. De liefdevol verzorgde flora, de vrolijk beschilderde muren en de uitnodigende muziek doen je Calle Del Hospitalillo, Straat van de Gastvrijheid, inslaan. Dit is het domein of beter gezegd, dit is de wereld van Carlos Sanabria waarin iedereen welkom is. Er wordt je wel gevraagd voorzichtig te zijn met de bloemen en planten.

Lopende door een stad weet je dat zich achter iedere deur een andere wereld bevindt. Soms zien we zo’n wereld verrassend en onverwacht mooi zichtbaar, bijna gênant, als een gebouw is afgebroken en op de muren van het belendende pand de contouren van de kamers en verdiepingen nog zichtbaar zijn. Verschillende behangetjes, de trap, daar hing een kastje en soms nog een poster aan de muur. Daar hebben mensen geleefd. Alsof je even binnen mag kijken.
Bij Carlos Sanabria ben je welkom om in zijn wondere wereld te stappen.
Hij verteld je alles maar de foto´s en de inrichting zeggen al zoveel. De kleine Carlos als bandolero tussen de levensgrote paardenbloemen. Het lijkt erop dat hij zijn droom heeft verwezenlijkt. In dit huis is alles fantastisch en ben je omringd door een oerwoud van groen. Onder het dak huizen tientallen parkieten in de meest ideale leefomstandigheden. Permanente kerstversiering en een baasje die je liefdevol verzorgt.
Andere foto´s kunnen ons nog meer vertellen. Carlos als man in zijn beste jaren, precies dik genoeg. Zoals Astrid Lindgren´s Karsson van het dak het placht te zeggen. Een trouwfoto en mooie studio opnames van Carlos prijken prominent in het trapportaal.
Als we het steegje aan de andere kant weer uitlopen kijken we enigszins verbaasd om ons heen en achterom. Oh ja, we waren in Trujillo.
Carlos heeft het geflikt.
In de gekte van deze tijd heeft hij zijn eigen wereld gemaakt.


COMMENTS (0)

You can place a comment anonymously or login

Post a comment

INTERACT WITH THIS TOOV

THIS TOOV

Added on:
13 December 2008
Comments:
0
Views:
7696
Rating:
stars3
Tags:
music special flowers trujillio house carlos sanabria people living inviting plants
Channels:
Travel Culture
Sign up | About TOOVS | Help | Terms & Privacy | Top of page Copyright © 2007 TOOVS ™