Great Things TO'VE Done

MY TOOVS 0 views 0 comments 0 TOOVS shared

Fluisteren in de Eilands Polder Shared by 2 TOOVERS

Country:
Netherlands
Place:
Graft , N 52°34'-W 4°51'
Time:
4 September 2008, 22:00
Done by:
Lex
TOOVS similar and nearby:
318 TOOVS

Next TOOV:

12 images | 0 video's

ABOUT THIS TOOV

De eerste tien tot vijftien minuten voelt het wat lullig. Voor je gevoel vaar je net te langzaam. En de snelheid van de boot wordt ook nog eens ontkracht door het ontbreken van enig geluid. Het heeft iets stiekems, dat varen in een elektrisch fluisterbootje.
In bijna elk attractie park kan je in een bootje stappen, om vervolgens aangelijnd aan een onderwater kabel als een marionet langs alle oevers van het watertje te worden genavigeerd. Sturen is evenwel zonder noodzaak. Dat idee krijg je een beetje en zo'n fluisterboot.
Je moet ook opeens met elkaar praten want je kunt met elkaar praten. Normaal gesproken maakt de 35PK genoeg herrie om lekker niets te hoeven zeggen.

Maar na een kwartiertje, als je de bebouwing van Graft bent uitgevaren, gaat de stalen vlet nog steeds niet harder. Maar hard genoeg. Je hebt de snelheid van het landschap. Eenden vliegen niet op. Reigers blijven staan. Ganzen en zwanen kijken niet eens om. Een buizerd vliegt wel op en neemt zijn prooi, een haas, mee in de lucht maar moet het onfortuinlijke maal op een hoogte van 10 meter toch zijn vrijheid -na een vrije val- terug geven. Wolken drijven over, en weer mee als je een bocht om vaart waarna de wind het water in de Lange Sloot ook met je mee blaast.

Na een half uur worden de houten bankjes waar eerst keurig op gezeteld werd gebruikt om op te liggen. Later gaan schoenen uit en slepen blote voeten door het water.
Langzaam maar zeker gaan we op in het landschap van een vijfde land en vier vijfde lucht.
We kunnen gewoon praten, fluisteren is verstaanbaar. Maar we zeggen niet veel.


COMMENTS (1)

You can place a comment anonymously or login

Anonymous says

29-09-2008 | 14:41

He Lex,

Ik heb geen comment op dit bericht, maar was gewoon even nieuwsgierig waar jullie zaten.....in Nederland dus! Ben heel benieuwd naar alle verhalen, ga jullie vast een keer opzoeken in Nederland.
Veel liefs voor de familie,
Rene en Carola

Post a comment

INTERACT WITH THIS TOOV

THIS TOOV

Added on:
27 September 2008
Comments:
1
Views:
4470
Rating:
stars3
Tags:
eilandspolder boot varen roeien fluisteren
Channels:
Leasure Time Kids Nature Fun
Shared by:
2 TOOVERS
318 TOOVS similar and nearby

Sign up | About TOOVS | Help | Terms & Privacy | Top of page Copyright © 2007 TOOVS ™