Great Things TO'VE Done

MY TOOVS 0 views 0 comments 0 TOOVS shared

Art Asilah

21 images | 0 video's

ABOUT THIS TOOV

Binnen de stadsmuren doet het Marokkaanse Asilah bijna niet-Arabisch aan. De huizen zijn verblindend wit gekalkt en de torentjes en boogramen steken prachtig af tegen de knalblauwe lucht. Het doet denken aan een Spaans dorp met de bekende Moorse (Arabische) invloeden. Invloeden die je in het hedendaagse Marokko minder tegen komt dan in Spanje.
Komende vanuit het zuiden van Marokko en op weg naar Spanje, is het voor ons een mooie overgang van het Arabische naar het Europese. In het dorp zijn niet alleen moskeeën, maar ook kerken te vinden.
Het tekent het vrijere klimaat in Asilah. Het betekent, ik zou haast zeggen - vanzelfsprekend, een kunstzinnig klimaat.
In Asilah zijn ateliers, er is een levendig cultuurcentrum en het jaarlijkse kunstfestival 'Moussem Culturel International d´Asila' trekt vele artiesten, beroemde schrijvers en grote kunstenaars.
De kunst ligt hier voor het oprapen. Ieder jaar in augustus worden de muren van de medina en de witgekalkte huizen door vele verschillende kunstenaars beschilderd. Zo is de medina het hele jaar door een grote openlucht galerie. Steeds als je een hoek omslaat (er zijn er veel) is het een verassing wat je tegenkomt. Vaak spetteren de felle kleuren en abstracte vormen je tegemoet. Maar ook zijn er kleine ingetogen schilderingen, soms gecombineerd met beeld of tekst, die helemaal opgaan in muren en kozijnen. Soms via regenpijpen en electriciteitsdraden richting die knalblauwe lucht.


COMMENTS (1)

You can place a comment anonymously or login

Frank says

31-03-2008 | 21:47

Inmiddels weet ik het zeker! Ik ben helemaal niet gevoelig voor maanstanden maar ernstig verslaafd aan kleur.

Post a comment

INTERACT WITH THIS TOOV

THIS TOOV

Added on:
31 March 2008
Comments:
1
Views:
4688
Rating:
stars3
Tags:
kunst marokko asilah art Maroc
Channels:
Travel Culture
Sign up | About TOOVS | Help | Terms & Privacy | Top of page Copyright © 2007 TOOVS ™