Great Things TO'VE Done

MY TOOVS 0 views 0 comments 0 TOOVS shared

Jimmy Hendrix was here.

Jimmy Hendrix
14 images | 0 video's

ABOUT THIS TOOV

Tien kilometer voor Diabat zetten we, om in de juiste stemming te komen, Jimmy Hendrix op. Jimmy Hendrix was in Diabat. Vandaar.
Op de iPod staan drie albums. Automatisch zoek ik naar het nummer Hey Joe, maar selecteer Castles Made Of Sand van het album Axis: Bold As Love. Jimmy Hendrix draaien we niet vaak. Eigenlijk nooit.
Nuchter en helder, maar wel met snoeiharde muziek en een door hippies geliefde bus, rijden we naar de ondergestoven ruines van het 18e eeuwse paleis van Mohammed ben Abdallah.
Hier was het in de jaren ‘70. De artiesten, waar naast Jimmy Hendrix ook andere illustere namen als Mick Jagger, Julian Beck en Bryan Jones, verschansten zich in de ruines van het paleis. Ook nu nog zijn de ruimtes, indien niet onder het zand bedolven, in gebruik.
Over de nieuwe asfaltweg. De oude zandweg is gebarricadeerd. Met windkracht 10 poeieren zandwolken over de weg. Niet ongewoon in de omgeving van Windcity Africa, zoals Essaouira ook wel wordt genoemd. We rijden langs het pas geopende cafe Hendrix, waar de ramen overduidelijk één voor één zijn ingekinkeld. En vijftig meter verder langs cafe Diabat waar Jimmy Handrix (?) in eigen persoon geweest is. Aan de andere kant van de weg zijn de immer gele Caterpillars het landschap aan het ‘shapen’. De vorm van de achttien holes golfbaan zitten er al goed in.
Jimmy Hendrix heeft Diabat op de kaart gezet. Hoewel niet bij volledig bewustzijn.
Hoelang zal dit zo blijven? Tot de laatste hippies hun wilde haren verliezen?. Dreads in dit geval. Of zal de projectontwikkelaar brood zien in het potentieel van het historische feit dat Hendrix hier heeft rondgehangen?
Zolang deze ruines bewaart c.q. gespaard blijven zal het bedevaartsoord blijven bestaan. De ruines omtoveren tot ‘Hole 19’ is ook een optie. De barman zou dan cocktails kunnen schenken met de namen als JeeHa of EmJee om het gedachtegoed in stand te houden.
Bij eventuele vragen van vermoeide golfers heeft hij wel een en ander uit te leggen.
Later op de dag gaan we een hotel in omdat Max (de zoon van zeven) even van het toilet gebruik maakt. Terwijl ik wacht en de receptie observeer, zie ik voor me hoe Hendrix hier binnenloopt en vraagt of hij even mag plassen. Als de receptioniste had geweten dat het J.H. was, heette het hotel nu geen Castle of Mogador.


COMMENTS (0)

You can place a comment anonymously or login

Post a comment

INTERACT WITH THIS TOOV

THIS TOOV

Added on:
25 March 2008
Comments:
0
Views:
3207
Rating:
stars3
Tags:
dunes essaouira Jimmy Hendrix palais
Channels:
Travel Culture
Sign up | About TOOVS | Help | Terms & Privacy | Top of page Copyright © 2007 TOOVS ™