Great Things TO'VE Done

MY TOOVS 0 views 0 comments 0 TOOVS shared

Koop pinda’s bij Cacahuète!

2 images | 1 video's

ABOUT THIS TOOV

Op de boulevard en het strand van Essaouira lopen veel lieden te venten met allerlei waar. De ganse dag banjeren ze op en neer. Lekkernijen uit de patisserie, mooie kleden, vers gebrande nootjes, dat soort dingen.
De man met de koekjes en zoete waar maakt geen kans meer. Bezweet en gehaast kriskrast hij van prooi naar prooi. Hij heeft ons in het vizier. In een rechte lijn draaft hij op ons af. Zet zijn schaal neer en ontdoet deze van een plastic zak die zijn waar tegen uitdrogen en vliegen moet beschermen. Tevergeefs.
Wij bedanken vriendelijk. Na nog enkele pogingen en geïnformeerd te hebben waar we vandaan komen – zijn familie woont in Tilburg- stelt hij ons de vraag; “Waarom willen jullie niets kopen?” Overvallen door de vraag, doch steeds vriendelijk blijvend, antwoorden we dat we geen trek hebben. Zichtbaar kwaad loopt hij weg. “Bad Clients!”
De dagen erna treffen we hem nog een paar keer. Slechts in het voorbijgaan. Steeds weer krijgen we “Bad Clients!” naar ons hoofd geslingerd.
Veel ‘Good Clients’ lijkt de beste man niet tegen te komen. Dat sjekkie in de waffel van zijn kwaaie kop maakt het ook niet echt appetijtelijk.
Hij mist duidelijk een unique selling point (USP)
Op dezelfde boulevard schuifelt Moad Mohammed rond. Bij ons beter bekent als Cacahuète. Op originele en aanstekelijke manier prijst hij zijn waar, vers gebrande pinda’s en amandelen, aan. Je hoort hem al van verre aankomen. Ca-Ca-Ca-Cacahuèttes! Alsof de nog hete pindas nog niet genoeg zijn, geeft hij als toegift een wel heel bijzonder geluid ten gehore. Wat je ook wel hoort bij een Gameboy met een los contact op de speaker. Een Berber Beatbox. Zijn ene tand dreigt hierbij uit zijn mond te vallen. (Zie filmpje)
De kinderen reageren op de schelle klanken van zijn wonderbaarlijke stemgeluiden, gelijk als Jip en Janneke op de bel van de ijscoman. ”Mogen we een centje?” (Hier ook wel “Donne moi un Dirham”) En rennen op hem af. De pinda’s eten wij op, daar is het ze niet om te doen. Jeppe, de Robert Paul van het stel, doet Cacahuète nog dagelijks perfect na.
Na een maand zijn we weer even terug in Essaouira. Cacahuète horen en zien we al van verre aankomen. Ik pak wat losgeld uit m’n zak.
Hij denkt,”Good Clients!”


COMMENTS (6)

You can place a comment anonymously or login

Anonymous says

18-03-2008 | 18:30

het is een vet lollig lietje.
cool.

groetje bente

Frank says

18-03-2008 | 23:14

Ik kan me goed voorstellen dat jullie aan deze 'amandelmantra' geen weerstand konden bieden. Alleen 'n beetje jammer dat er, bij wijze van contrast, geen foto is van het 'koekjesmannetje'. Goed verhaal!

Martin says

19-03-2008 | 21:45

De Marokkaanse versie van "pinda pinda, lekka lekka" .
Een mooie yell en een fotogenieke kop doen meer dan het halve werk en zo hoort het ook. De te verkopen waar doet er eigenlijk niet toe.

Inge says

19-03-2008 | 22:01

Welke pinda verkoper was dat? Die yell kennen wij niet.

Martin says

19-03-2008 | 23:04

Dat was de roep van Chinese zeelui die in de jaren dertig in Katendrecht bleven hangen omdat zij niet terugkonden naar China. Zij voorzagen in hun onderhoud door pindatabletten aan de man te brengen. Willy Derby heeft er een liedje over gezongen.
In de eerstkomende skype-sessie zal ik het voor je zingen! Als je de yell googeld krijg je meer dan 1000 hits!

Jinke says

12-04-2008 | 13:43

Ja het is een lollig liedje he.
Wij doen het nog wel vaak na.
jinkey;-)

Post a comment

INTERACT WITH THIS TOOV

THIS TOOV

Added on:
18 March 2008
Comments:
6
Views:
4021
Rating:
stars3
Tags:
pinda's cacahuete morocco essaouira
Channels:
Travel Kids
Sign up | About TOOVS | Help | Terms & Privacy | Top of page Copyright © 2007 TOOVS ™