Great Things TO'VE Done

MY TOOVS 0 views 0 comments 0 TOOVS shared

Pâtisserie Driss Shared by 2 TOOVERS

8 images | 1 video's

ABOUT THIS TOOV

Ontbijten bij Pâtisserie Driss doet je thuis voelen in Essaouira. Zelf vind ik buiten de deur ontbijten zowiezo een prettig begin van de dag. Maar stel je dit voor; wakker worden in je camper midden in de haven, tussen de krijsende meeuwen, de zee ruist weer. Steek het plein over, waarbij het niks uitmaakt dat je nog wat slaapdronken zwalkt, je moet toch af en toe uitwijken voor een handkar, ezel of troepen katten en honden.
Daar is het al, er hangt een bordje buiten - Pâtisserie Driss, Crée en 1928.
Bestel gewoon lukraak wat van de mooie gebakjes en diverse geurende croissants. Koffie, en dan verse jus d'orange - niet zo´n mini-wijnglas, maar een enorm glas vol zoet en vers sap om in een keer door op te drinken en er direct een volgende achteraan te bestellen. Gewoon heerlijk.
En dan de ambiance. Hoewel Driss echt geen geheim is onder de backpackers, zijn er ´s ochtends voornamelijk lokale Essaouiris te vinden, mannen én vrouwen. Het personeel is aardig en vlot. De wanden hangen van vloer tot plafonds vol met schilderijen, hoofdzakelijk woestijntaferelen en gesluierde dames en heren. Als dan de moskee ook nog begint te zingen is het compleet.


COMMENTS (0)

You can place a comment anonymously or login

Post a comment

INTERACT WITH THIS TOOV

THIS TOOV

Added on:
20 February 2008
Comments:
0
Views:
3705
Rating:
stars3
Tags:
ontbijt driss marokko morocco essaouira patisserie breakfast
Channels:
Travel Culture Culinair
Shared by:
2 TOOVERS
Sign up | About TOOVS | Help | Terms & Privacy | Top of page Copyright © 2007 TOOVS ™