Great Things TO'VE Done

MY TOOVS 0 views 0 comments 0 TOOVS shared

Atlantica Parc / Atlantis

21 images | 0 video's

ABOUT THIS TOOV

Nadat er jaren lang in de duinen van Agadir met honderden campers vrij is gekampeerd moet men nu zijn toevlucht nemen tot Atlantica Parc. Moet, omdat elke poging van vrijstaan door de politie wordt beantwoord met een enkeltje camping. Inmiddels zijn het er duizend. Overwinteraars die hier neerstrijken om de donkere periode van het jaar in een gemiddelde tempratuur van 25 graden door te brengen.
Dit schrijf ik om 23:42 lokale tijd met de achterdeuren van de camper wijd open bij een tempratuur van 22 graden. Perfect dus. Atlantica Parc is de verwezenlijking van Atlantis op het droge. En het is nog niet af. De werklui die over de camping zeulen en waarvan ik de indruk krijg dat ze opdracht hebben gekregen vooral voor zich uit te kijken, zijn bezig een berghelling te egaliseren om zo nog meer standplaatsen te creëren. Als ze toch opzij kijken zien ze voornamelijk pensionados die hun welverdiende rust aan het opzonnen zijn of zich bekommeren om het materieel. De Marokkanen moeten zich wel verbazen aan de onwaarschijnlijke gekte die zich hier afspeelt. Woestijnbuggies en quads worden gebruikt om over de camping te rijden of naar het toilet te gaan. Compleet met reservewiel en extra brandstoftank.
Dit is niet het echte Marokko. Dit is Atlantis. De kinderen kunnen hier buiten spelen zonder straathonden of hun ontlasting op hun pad te vinden. De douches zijn de schoonste van Marokko en altijd warm. Rachid Nabil, de camper tattooeur komt langs om de camper of de satelliet schotel van Bob Ross woestijnlandschappen te voorzien. En drie keer per week wordt er een shop trip naar de grootste supermarkt van Agadir – de Marjane- georganiseerd vanaf de camping zodat de camper kan blijven staan. Als de camper wordt verplaatst is het vaak voor een wasbeurt in de camperwasstraat op de camping. Er is een winkeltje met verse vis, groente en fruit, televisie schotel reparateur en een gasdienst die lege flessen komt omruilen. En het werkt. De geplande éné dag zijn er inmiddels al zes. Na vijf krijg je korting.
Natuurlijk is dit ook Marokko. Het helpt je vooral verwonderen over het echte Marokko.
Als je de poort uit rijdt. En als je de poort weer in rijdt.
Het is nu half een en nog is het niet afgekoeld. Ik ga de twee nachtvlinders naar buiten zetten en de deuren sluiten. Ook zo’n verademing. Er zijn geen vliegen op Atlantica Parc!


COMMENTS (1)

You can place a comment anonymously or login

BOSS says

21-02-2008 | 13:39

En wat hebben jullie op de camper laten schilderen?
Is dat de vogeltjesdans die ik daar zie?

Erik

Post a comment

INTERACT WITH THIS TOOV

THIS TOOV

Added on:
20 February 2008
Comments:
1
Views:
3546
Rating:
stars3
Tags:
camping vakantie zwembad campers pensionado dansen
Channels:
Travel
Sign up | About TOOVS | Help | Terms & Privacy | Top of page Copyright © 2007 TOOVS ™