Great Things TO'VE Done

MY TOOVS 0 views 0 comments 0 TOOVS shared

Winter, niet alléén maar narigheid.

Country:
Netherlands
Place:
Schoorl , N 52°41'-W 4°41'
Time:
December, 2007
Done by:
boswachter
TOOVS similar and nearby:
318 TOOVS

Next TOOV:

4 images | 0 video's

ABOUT THIS TOOV

Als ik ergens een hekel aan heb dan is het de winter. Ik gruwel van sneeuw, wintertenen en gladde wegen, om maar eens iets te noemen. Die hekel is voornamelijk gelegen in het simpele feit dat ik op gladde wegen zeer onvast ter been ben. Sterker, ik glijd regelmatig uit. (Dat bedoel ik uiteraard letterlijk!) Mede daarom heb ik het fenomeen winterslaap al eens meerdere malen diepgaand bestudeerd maar ik ben er nog steeds niet achter hoe onze nauwverwante zoogdieren dit klaarspelen. Het lijkt me namelijk heerlijk om, pak hem beet, zo rond maart, begin april te ontwaken om vervolgens, gelegen tussen het bloeiend speenkruid, naar de merelzang te luisteren. Ik bedoel maar. Geen dure cadeaus tijdens sinterklaas en kerst, geen kleffe oliebollen en dito appelflappen rond oudejaarsavond en vooral geen kater meer op nieuwjaarsdag. Als dat eens zou kunnen...
Een en ander neemt overigens niet weg dat er gedurende die tijd soms veel valt te genieten. Zo maakte ik afgelopen zaterdag (22 december) in de vroege ochtend een rondje langs onze binnenduinrand waarbij ik de camera bij voorbaat had meegenomen. En eerlijk is eerlijk, het was een sprookje gelijk. Het was alsof alle bomen met een witte bloesemweelde waren getooid. Hierbij een impressie van de omgeving Klimweg en 'Heel en Al' de vroegere jeugdherberg.


COMMENTS (1)

You can place a comment anonymously or login

Lex says

26-12-2007 | 12:24

Beste Boswachter. Hier in het zuiden van Spanje worden zeer veel zoogdieren waargenomen die bezig zijn met wat lijkt op een winterslaap. Echter tijdens de door u zo graag ontweken feestdagen leven ze enorm op! Bijzondere schepsels. Ze lijken nog het meest op een kruising van Homo sapiens en sneeuwganzen.

Post a comment

INTERACT WITH THIS TOOV

THIS TOOV

Added on:
26 December 2007
Comments:
1
Views:
3525
Rating:
stars3
Tags:
netherlands winter schoorl
Channels:
Nature
318 TOOVS similar and nearby

Sign up | About TOOVS | Help | Terms & Privacy | Top of page Copyright © 2007 TOOVS ™