Great Things TO'VE Done

MY TOOVS 0 views 0 comments 0 TOOVS shared

Visveiling van El Campello

Country:
Spain
Place:
El Campello , N 38°25'-E 0°23'
Time:
21 November 2007, 17:00
Done by:
Lex
TOOVS similar and nearby:
9 TOOVS

Next TOOV:

11 images | 0 video's

ABOUT THIS TOOV

Gesteld dat het zelf vangen van vis de overtreffende trap is, kan het bekomen van vis op de veiling als sport daaronder worden gezien. Let wel, visveiling en geen vismarkt - dat is weer een trede daar onder.
Vis en Middellandse Zee is veelal nostalgie. In de kiosken en lokale mercados van kustplaatsen liggen fotoboeken met een prachtig verleden tijdsbeeld van diezelfde kustplaatsen. Vissersbootjes op het strand, lieren op de kade en bedrijvigheid. Nu, juist in deze maanden, zijn de kustplaatsen vaak spooksteden waar de appartementgebouwen wachten op leven, op volgend voorjaar.
Logisch dat de visveiling van El Campello wordt gevierd als een gevonden parel en een zak vol sardines voor 2,5 euro als trofee mee naar huis wordt genomen. De visetende inwoners van El Campello bieden hier dagelijks op de binnengebrachte vangsten, elke dag vanaf 17.30 ter veiling aangeboden.
De veilingmeester is door zijn rappe mondigheid niet te verstaan en het Spaans bemoeilijkt het volgen van het prijsverloop op het huidige kavel. Weifelend steken we de hand op waneer we denken twee mooie Dorado’s aan de haak te kunnen slaan. Maar net als met echte vissen blijkt het toch afwachten wat je zult vangen. Zoals gezegd gingen we met sardines naar huis.


COMMENTS (0)

You can place a comment anonymously or login

Post a comment

INTERACT WITH THIS TOOV

THIS TOOV

Added on:
23 November 2007
Comments:
0
Views:
3110
Rating:
stars3
Tags:
vis veiling vissen eten
Channels:
Travel Culture
9 TOOVS similar and nearby

Sign up | About TOOVS | Help | Terms & Privacy | Top of page Copyright © 2007 TOOVS ™