Great Things TO'VE Done

MY TOOVS 0 views 0 comments 0 TOOVS shared

RedBull Knock Out Race

Country:
Netherlands
Place:
Scheveningen , N 52°6'-W 4°16'
Time:
November, 2007
Done by:
Esterr
TOOVS similar and nearby:
310 TOOVS

Next TOOV:

7 images | 0 video's

ABOUT THIS TOOV

Vandaag was het zover: De -al weken aangekondigde- heftigste motorcross van de wereld op het strand van Scheveningen. En mijn vriendin en ik stonden vooraan om de crashes, botsingen, jumps, sandspray's, niet-startende motors en supersnelle crossers te aanschouwen! En natuurlijk om onze (voor mij overigens tot nog toe onbekende) superheld Erik Eggens aan te moedigen, wie in de finale uitviel door een eigenwijze motor die er geen zin meer in had.. Vanaf de boulevard naast de Scheveningse Pier hadden we een prachtig uitzicht op een heftig stuk van het parcours. Rechts van ons bevond zich de RedBull schans, recht voor ons een paar heftige bochten met veel uit-de-bocht-vliegende mensen/motoren. De race zou om 1 uur 's middags van start gaan, maar wij wilden geen risico nemen en zorgden dat we vroeg van te voren aanwezig waren. Érg vroeg. 11 uur stonden wij klaar, en mocht de show van ons beginnen. Doordat we zo vroeg waren hadden we wel de eer om helemaal vooraan te staan, en natuurlijk het mooiste plekje uit te kiezen. Uitzicht op de veelal stoere motorrijders, organisatoren en vlaggers, waar we het niet altijd mee eens waren ('Vlag dan, sukkel, er ligt er een op de grond joh!' en 'Zal ik het maar over nemen, je let toch niet op, nerd!'), maar gelukkig konden deze mensen ons niet horen!!!!
Ondanks het práchtige weer; helderblauwe lucht, stralende zon, nauwelijks wind en geen drupje regen, hebben we allebei het gevoel dat we nu (2 uur na thuiskomst) nog steeds aan het ontdooien zijn. En dat gaat nog wel een week duren, dóór en dóór koud! Nadat er een paar kids waren die het geniale idee hadden om voor het hekje op de boulevard (ong. 2 tot 3 meter hoger dan het strand zelf) te gaan zitten ipv bij de 'grote mensen' achter het hekje te staan, volgden we al snel hun voorbeeld, mét de angst om naar beneden te storten en niet meer omhoog te komen... Maar we hebben het overleefd, en hebben ondanks de kou een geweldige dag gehad. Zelfs ik, terwijl ik he-le-maal niks met motorcross heb, alleen met het strand natuurlijk.
Volgend jaar zéker weer, en een aanrader voor iedereen!!! (Maar trek wél warme kleren aan, want je vriest dood!!)


COMMENTS (4)

You can place a comment anonymously or login

Lex says

19-11-2007 | 21:43

Aaah! is dit de opvolger van de Veronica Strandrace? Dat was altijd rechtstreeks op televisie. Meest spectaculair was dat ze volgas tussen de peilers van de pier door scheurden. Top Toov!

Frank says

20-11-2007 | 1:01

Ik ben 'n beetje jaloers op foto 5!

Esterr says

20-11-2007 | 16:52

Ja Lex, ongeveer hetzelfde :D Volgas door de branding en onder de pier door. Echt de moeite waard om niet rechtstreeks op TV maar vanaf de boulevard of de pier te bekijken!! Frank, bedoel jij die foto met die lopende racer? dan wens ik je alvast sterkte als je dat ooit wilt proberen :)

Frank says

21-11-2007 | 0:05

Dat is dus foto 6 en die bedoel ik dan ook niet. En over dat 'proberen' wil ik wel kwijt dat alles ónder de 2500 CC. voor mij in de categorie snorfiets/booster valt. No deal!

Post a comment

INTERACT WITH THIS TOOV

THIS TOOV

Added on:
19 November 2007
Comments:
4
Views:
3324
Rating:
stars4
Channels:
Sport Fun
310 TOOVS similar and nearby

Sign up | About TOOVS | Help | Terms & Privacy | Top of page Copyright © 2007 TOOVS ™