Great Things TO'VE Done

MY TOOVS 0 views 0 comments 0 TOOVS shared

De mysteries van Rennes-le-Château

Country:
France
Place:
Rennes-le-Château , N 42°55'-W 2°15'
Time:
31 October 2007, 11:00
Done by:
Lex
TOOVS similar and nearby:
6 TOOVS

Next TOOV:

10 images | 0 video's

ABOUT THIS TOOV

Een van de inspiratiebronnen van TOOVS – deze website – is kunstgeografie. Zie www.kunstgeografie.nl Het Kunst Geografisch Genootschap organiseert lezingen en reizen met als centrale thema; op zoek naar de plek, als bron van mythe. Met dit doel hebben we een aantal reizen door Europa gemaakt. Van de grotten van Barbarossa, naar het tapijt van Bayeux tot de steenkringen op de Orkney eilanden.
Een plek die de bron is van zeer veel mythen is Rennes-Le-Château. In het gebied waar op bijna elke onbegaanbare strategische rotsformatie een Kartharen kasteel staat. En waar tempeliers, rozenkruisers en andere occulte genootschappen praktiseerden is een groot mysterie ontstaan.
In het kerkje van het armzalige Rennes-Le-Château zou de pastoor een aantal vondsten hebben gedaan die menigeen tot de verbeelding sprak. Het zou het de theorie en het complot dat Jesus en Maria Magdalena naar het gebied zijn gekomen bevestigen. In een geheime niet eerder ontdekte crypte onder de kerk zouden oude stukken perkament (Nijlrollen?) en andere schatten (kruisigingsvoorwerpen?) zijn gevonden. Niets is bewezen en dat maakt het geloven of niet geloven in de mysteriën goed mogelijk. Aangewakkerd door boeken als Het heilige bloed en de heilige graal en De Da Vinci Code zal deze plek een belangrijke plek als bron van mythe blijven.
Zelf ontdekte we een merel die op raadselachtige wijze is gestorven. Ook zijn houding was niet te verklaren. En ik schok me eerlijk gezegd rot toen ik een foto op de display van mijn camera op juiste belichting controleerde en daar een aureool ontdekte boven een van de engelen. Zie 5e foto.
Gelukkig bleek dit vuil op de lens te zijn.


COMMENTS (1)

You can place a comment anonymously or login

Frank says

10-11-2007 | 2:57

Vorige week vernam ik dat zelfs Jezus zichzelf niet meer is. Hij schijnt Julius Ceasar te zijn geweest...... Schiet mij maar terug!

Post a comment

INTERACT WITH THIS TOOV

THIS TOOV

Added on:
08 November 2007
Comments:
1
Views:
3002
Rating:
stars3
Tags:
mysterie kerk graal graf kasteel
Channels:
Culture
6 TOOVS similar and nearby

Sign up | About TOOVS | Help | Terms & Privacy | Top of page Copyright © 2007 TOOVS ™