Great Things TO'VE Done

MY TOOVS 0 views 0 comments 0 TOOVS shared

Carcassonne op zijn best

Country:
France
Place:
Carcassonne , N 43°12'-W 2°21'
Time:
30 October 2007,
Done by:
Lex
TOOVS similar and nearby:
4 TOOVS

Next TOOV:

9 images | 0 video's

ABOUT THIS TOOV

In de nachts zijn er minder mensen op straat. Dat is de reden waarom de winkels dan gesloten zijn. Wat de winkels aanbieden en hun uithangborden aanprijzen is van deze tijd. Als de winkels gesloten zijn blijft er over wat Carcassonne al bijna duizend jaar is. Carcassonne is een middeleeuwse stad. De stad staat op de lijst beschermd erfgoed van Unesco. Je waant je in Mont Saint-Michel, daarna weer in Venetië of op Montmartre. Het is een plaatje! Een plaatje waarvan het evenbeeld op veel ansichtkaarten en in even zoveel winkeltjes wordt verkocht. Vraag alleen niet om de postzegel want de unaniem verveelde winkeliers wijzen zonder je aan te kijken naar een onopvallend bordje; Pas De Timbres/No Stamps. Naast ansichtkaarten zijn er ridder pakken en levens echte zwaarden van plastic die het geluid maken van een middeleeuws gevecht en overige prullaria. Veel prullaria. De winkeliers zitten verveeld achter de toonbank. Net als in Mont Saint-Michel.
Unesco draagt zorg voor de bescherming van het erfgoed.
Maar waarom ook niet met de kwaliteit van de beleving van het erfgoed? We gaan naar de burcht van Carcassonne om de burcht van Carcassonne te zien. Maar continue is daar de afleiding van de commercie.
Net als in de supermarkt liggen de lokkertjes op kinderooghoogte voor het grijpen. Het is bijna onvermijdelijk dat het beeld van het mooie middeleeuwse Carcassonne niet wordt vertroebeld door alle non-kwaliteit van deze eeuw.
Carcassonne kan nog authentiek zijn. s’Nachts.


COMMENTS (2)

You can place a comment anonymously or login

dedruivenplukker says

5-11-2007 | 23:12

Being a former professional grapepicker I asure you that you can get your stamps as well as your cigarettes at a "tabac" ,recognizeble by the famous red signpost as shown on your seventh picture.
But be quick ;tabac as well as stamps are both on the red list.
You might be too late.....

Lex says

6-11-2007 | 11:21

I was already too late... It was at the Tabac!

Post a comment

INTERACT WITH THIS TOOV

THIS TOOV

Added on:
05 November 2007
Comments:
2
Views:
3366
Rating:
stars3
Tags:
burcht kasteel ridders middeleeuwen nacht
Channels:
Culture
4 TOOVS similar and nearby

Sign up | About TOOVS | Help | Terms & Privacy | Top of page Copyright © 2007 TOOVS ™