Great Things TO'VE Done

MY TOOVS 0 views 0 comments 0 TOOVS shared

Simca dertienhonderdeen

Country:
France
Place:
Quincy , N 47°8'-W 2°9'
Time:
23 October 2007, 9:00
Done by:
Lex
TOOVS similar and nearby:
2 TOOVS

Next TOOV:

8 images | 0 video's

ABOUT THIS TOOV

Een kritisch geval. De graspollen groeien al tussen de spatborden en een fraai onkruid is zelfs achter een bumper langs gegroeid. Het kan zeker nog goed komen gezien de staat van de lak. Het chroom is niet eens dof. Iedere keer dat zelfde beeld en de reactie. De ogenschijnlijk verlaten auto en de gedachte een trailer te halen. Als niemand het doet zetten ze een deur open en is het gedoemd tot kippenhok. Ook nuttig maar het strookt niet met de gedachte nog jaren te toeren in die dertienhondereen zoals vroeger. Dit is een gevaarlijk moment. Je bent op reis en wordt eenvoudig overmand door romantische genen die alles anders voorspiegelen. Menigeen is er in getrapt. Vakantieliefde in de vorm van een slepend project dat nog jaren in de schuur van een boer je aandacht vraagt. Gelukkig is het geen snoek. Die kan niemand weerstaan. Daar had ik ook nooit de coördinaten van verklapt. Deze dertienhondereen is op te halen op 47,7.95N / 2,9.25E.
Er zijn ook succes verhalen. Laatst in een Jaguar E-type gezeten die in Engeland nog net met zijn kont uit de brandnetels stak. Ook ken ik iemand die zes zomervakanties opzij heeft gezet om een Volvo P1800 in originele staat terug te brengen en zo een tweede leven te geven. Tijdens de zevende en tevens onze gezamenlijke vakantie in Zuid Frankrijk – met de Volvo P1800 en drie Mini’s - vonden we een Cooper uit ’56 die werd bewoond door een dwerggeit. De vakantie werd vervolgens ingekort om de auto van pa met trailer te halen. Wat er van de Cooper is geworden weet ik niet.
Voor nostalgen is het een zegen dat hier die oudjes in ieder geval nog te zien zijn! In Nederland ben je verrukt als er een stoet gerestaureerde T-Fordjes of MG’s van de landelijke club passeert. Maar als de laatste voorbij is viel het toch tegen. Te veel rode petjes van het merk Ferrari en bijrijdersters die op de TomTom naar de tijd van aankomst zitten te staren. Een rits dertienhondereentjes wil je zo niet tegen komen.
Deze ene Simca dertienhondereen is hier aangekomen. Zal geen nieuw leven wordt ingeblazen. Mag het tweede deel van zijn leven flirten naar nostalgen.
We zijn nu een week onderweg en ben in de waan dat ik hoogst persoonlijk al tien unieke karretjes heb gechecked. Die ik zo zou kunnen scoren. Mijn vrouw weerhoudt me van mogelijke vakantie liefdes.
Foto's van andere schatjes volgen... met gps info.


COMMENTS (2)

You can place a comment anonymously or login

BrotherM says

8-11-2007 | 21:15

Jammer dat 1 van de in concours staat verkerende Cooper uiteindelijk met kokende motor halverwege Belgie strandde omdat een (vakantie)liefde de oorzaak was dat de eigenaar na een telefoontje van z'n toenmailge vriendin (om het uit te maken) volgas richting zuiden reed om verhaal te halen. Pas op met vakantieliefdes; de temeratuur kan aardig oplopen....

Lex says

8-11-2007 | 22:07

Heb nog een paar scharrels gevonden! Met koude motoren.

Post a comment

INTERACT WITH THIS TOOV

THIS TOOV

Added on:
29 October 2007
Comments:
2
Views:
2700
Rating:
stars3
Tags:
kippenhok opknappen oud simca auto wrak
Channels:
Travel Leasure Time
2 TOOVS similar and nearby

Sign up | About TOOVS | Help | Terms & Privacy | Top of page Copyright © 2007 TOOVS ™