Great Things TO'VE Done

MY TOOVS 0 views 0 comments 0 TOOVS shared

Bootje varen in de Tuileries

Country:
France
Place:
Paris , N 48°51'-W 2°19'
Time:
21 October 2007, 11:00
Done by:
Lex
TOOVS similar and nearby:
10 TOOVS

Next TOOV:

7 images | 0 video's

ABOUT THIS TOOV

Eigenlijk had deze toov moeten heten; “gepofte kastanjes eten in de Tuileries”.
Maar na wat heerlijk gedraaf en gedraal door het stoffige grevel en de bergen herfstbladeren kwamen we tot de conclusie dat er nog geen ‘karretjes met mannetjes met marrons’ te vinden waren. Die zijn er namelijk pas als het koud wordt, zo in december, vernamen wij van twee zusjes op leeftijd uit het 12e arrondissement.
Maar toen hadden we er al een fantastische Toov op zitten!
Nostalgen als wij zijn wilden we onze kinderen de Tuileries, het geweldige park tussen Louvre en Concorde, laten beleven. Het is de plek bij uitstek om een Toovs on Tour te beginnen. En het is de plek bij uitstek voor een zonnige dag in de herfst. Het lage zonlicht schijnt dan zo mooi door de gekleurde zeilen van de bootjes. Zo vaak hebben we er naar staan kijken, hoe de Parijse kindertjes met een stok om de vijver hangen om de houten zeilbootjes het water op te duwen. Nu waren we daar met onze drie kinderen. En was het precies zoals het zou moeten, zoals het er in de meest idyllische plaatjes uitziet. Zelfs Max viel er niet in. En wij maakten foto’s, natuurlijk, maar zaten toen om de vijver in zo’n ijzeren stoeltje. In de zon. Genieten. En dan nog 7 maanden te gaan, het begint pas.


COMMENTS (1)

You can place a comment anonymously or login

Frank says

28-10-2007 | 4:29

Een veel betere plek om te beginnen had ik niet kunnen bedenken. Hoewel...... In de grote vijver van het 'Jardin du Luxembourg' zwom in 1985 een grote karper rond die, al sabbelend aan de achtersteven, dit soort bootjes tot de meest merkwaardige koerswijzigingen wist te brengen. Het beest was destijds een heuse publiekstrekker.

Post a comment

INTERACT WITH THIS TOOV

THIS TOOV

Added on:
27 October 2007
Comments:
1
Views:
2903
Rating:
stars3
Tags:
parijs herfst bootje zeilen
Channels:
Leasure Time Travel Culture
10 TOOVS similar and nearby

Sign up | About TOOVS | Help | Terms & Privacy | Top of page Copyright © 2007 TOOVS ™