Great Things TO'VE Done

MY TOOVS 0 views 0 comments 0 TOOVS shared

Van Gogh’s koeien in Nuenen

Country:
Netherlands
Place:
Nuenen , N 51°28'-W 5°32'
Time:
20 October 2007, 22:00
Done by:
Lex
TOOVS similar and nearby:
267 TOOVS

Next TOOV:

7 images | 0 video's

ABOUT THIS TOOV

Sommige plaatsen lijken heel vertrouwd, maar zijn eigenlijk alleen bekend van verhalen of beelden. Zo’n plaats is Nuenen. Bij het naderen van de omgeving zijn daar direct de maisvelden, sommige al kaal, de kraaien die er rondhangen, de koeien die zo passen in het lommerrijke landschap. Het geheel heb je al veel vaker gezien. Dat klopt. Vincent van Gogh schilderde hier prachtig werk. Landschappen als hierboven beschreven, maar ook de wereldberoemde Aardappeleters heeft hij hier in Nuenen geschilderd. Om dit te memoreren is er in het dorp zelfs een steegje naar vernoemd. Maar niet alleen dit; er is een Vincent van Gogh- straat, een Vincent van Gogh – winkelcentrum, Snackbar Van Gogh, bloembakken met zonnebloemetjes en vast nog veel meer wat niet zo 1 2 3 opviel. Ook was daar een standbeeld. Het geheel was niet zodanig interessant dat men er speciaal voor naar Nuenen zo moeten. Waarschijnlijk zal het stukken interessanter worden met een boek of biografie er bij in de hand. De kerk was er ook, in mijn herinnering was de vader van Van Gogh daar predikant. Maar ik kan het ook mis hebben.
Toch was het speciaal om er te zijn, het was namelijk de dag nadat een ander groot kunstenaar was overleden. Jan Wolkers. Op alle voorpagina’s in de Van Gogh-winkelstraat stond zijn foto. In de camper lag de luistercd ‘Bomans en Wolkers op Rottumerplaat’ nog op het dashboard. Kado gekregen voor onze Toovs on Tour. We gaan er naar luisteren en zullen denken aan de grote kunstenaars die op memorabele plekken aan het werk zijn geweest. Rottumerplaat is ook zo’n plek en klinkt nu al zo vertrouwd.


COMMENTS (1)

You can place a comment anonymously or login

Martin says

22-10-2007 | 17:24

Lex, je hebt een goed geheugen.
Vincent's vader was dominee en werkte meer dan 20 jaar in Zundert. Later ging hij naar Helvoirt, Nuenen, en Etten. Blijkbaar was het voor hem goed tooven in Brabant.

Groeten,
Martin

Post a comment

INTERACT WITH THIS TOOV

THIS TOOV

Added on:
21 October 2007
Comments:
1
Views:
2626
Rating:
stars3
Tags:
schilder koeien vangogh zonnebloemen
Channels:
Nature Leasure Time Travel Culture
267 TOOVS similar and nearby

Sign up | About TOOVS | Help | Terms & Privacy | Top of page Copyright © 2007 TOOVS ™