Great Things TO'VE Done

MY TOOVS 0 views 0 comments 0 TOOVS shared

Rotsen van Albufeira

Sjoerd op rorsten Portimao Portugal juni 2004
1 images | 0 video's

ABOUT THIS TOOV

Beste toovers on tour,

Op de foto zit ik op de rotsen van Portimao, albufeira in Portugal. Ik richt mijn blik hier over de zee, in de richting van Afrika. Waar is Afrika? Je kunt het niet zien, een verborgen continent.
Maar hoe dan ook, ik voelde mij erg gelukkig op mijn rots. Het was het gevoel een roofvogel te zijn boven de zee.
Nu is mijn verzoek het volgende: ik was er in juni en dan is eigenlijk alles al uitgebloeid.
Maar eerder in het jaar, zo rond april dan bloeit de bougainville en moet de omgeving nog veel mooier zijn. Maak voor mij een foto van de rotsen met die bloemen als je wilt..
Dan nog iets..iets verder naar het oosten schijnt bij Faro een prachtig natuurgebied te zijn, ik weet het niet zeker.
Helaas heeft de kustlijn ook een schaduwkant: veelhoogbouw erg lelijk en golflinks die door de grote bewatering het vocht uit de toch al droge bodem trekken. In die buurt zie je ook weinig originele Portugezen. Daarvoor kun je in het stadje Silvis gaan kijken wat landinwaarts ligt en waar weinig toeristen zullen komen. Er gaat een treintje naar toe en in de stad is er een bijzonder kasteel.
Nou ja, ik denk nog vaak aan mijn rots. Het was zo mooi, ik denk er vaak aan als ik een rotmoment heb of zo, in de stoel van tandarts bijv.. ook mooi is dan te denken aan dat je naar beneden kunt via smalle treden (kijk wel uit) je komt dan uit op kleine baaien waar je zand hebt en het ongelofelijk mooi is. Niet veel toeristen weten dit.
Doe mij dus een rots uit Albufeira. Ik vond daar op het strand ook fossiele resten.

groet,
Sjoerd van Berkel
Alkmaar


COMMENTS (1)

You can place a comment anonymously or login

Inge says

22-09-2007 | 8:55

Prachtige Toov, bloeiende Portugese rotsen in de lente! Inderdaad is het landschap ongelooflijk mooi als alle verschillende bloemen bloeien. Wij waren in 2002 in april/mei in Portugal en hebben daar de enorme bloemenpracht meegemaakt, ik herinner me de blauwe velden tussen de kurkbomen, daar hebben we dagen tussendoor gefietst! Ik zal daar alvast eens wat foto's van opzoeken. En wat betreft jouw verzoek - foto's van bloemenrotsen in Albufeira - waarschijnlijk gaat dat qua route best lukken. Ook bedankt voor de tip van Silvis, gaan we dan ook meteen langs!

Post a comment

INTERACT WITH THIS TOOV

THIS TOOV

Added on:
22 September 2007
Comments:
1
Views:
3125
Rating:
stars3
Sign up | About TOOVS | Help | Terms & Privacy | Top of page Copyright © 2007 TOOVS ™