Great Things TO'VE Done

MY TOOVS 0 views 0 comments 0 TOOVS shared

Vissen op het Vogelmeer

Country:
Netherlands
Place:
schoorl , N 52°42'-W 4°39'
Done by:
BOSS
TOOVS similar and nearby:
318 TOOVS

Next TOOV:

1 images | 0 video's

ABOUT THIS TOOV

Als fanatiek mountainbiker fiets ik vaak door de duinen, vroeger illegaal tegenwoordig netjes volgens de regels.
Het jaartal weet ik niet exact meer, maar het is zeker 5 jaar geleden.
Ik fietste op een middag door de duinen langs het Vogelmeer wat geheel bedekt was met een laag ijs met daarop een dun laagje sneeuw, maar nog niet zo dik dat het hield.
Als fotograaf zag ik gelijk een mooi plaatje voor me, wit meer met in de achtergrond wat duinen en daarop een visserman op stoeltje en met lamp.
Tijdens het terugfietsen naar huis nog lopen bomen over de mogelijkheden en thuis eerst de weersvoorspelling voor die nacht bekeken; strenge vorst!!!!

Als ik iets wilde doen zou het gelijk de volgende morgen moeten gebeuren anders zou de mooie sneeuwlaag 'verpest' zijn de door de locals die het Vogelmeer als ijsbaan bebruiken.
Zo gezegd zo gedaan, wat moeten we hebben voor een geslaagde aktie:
# model......mijn vader.
# kleding.....bij de dump.
# overige accesoires......uit de schuur van mijn vader.

De volgende ochtend voor dag en dauw opgestaan om bij het eerste magsiche daglicht de foto te gaan maken.
De fietsendrager achterop de auto geschroefd, 2 fietsen erop en achterin een steekwagentje met de fotoapparatuur en styling spullen.
Op naar Groet....bij Teun de visboer de auto geparkeerd en in het stikke donker door de duinen, over besneeuwde paden, met achter mijn fiets een steekwagen met daarop alle spullen naar het Vogelmeer gereden.

En nu maar hopen dat het ijs dik genoeg is................

Dat viel gelukkig mee. Camera gepositioneerd en bepaald waar het model zou moeten plaatsnemen. Mijn pa is van rechts, met een grote boog, het beeld ingelopen om de sneeuw op de voorgrond intact te laten. Het ijs kraakte wel vreselijk maar het gezegde luidt: 'Krakend ijs breekt niet' dus in feite was er niets aan de hand. Ook is het Vogelmeer op die plek nog geen turf diep dus echt veel gevaar liepen we niet.

Het werd langzaamaan licht en het eigenlijke fotograferen kon beginnen, een beetje variatie in houding en standpunt en binnen een half uur had ik voldoende materiaal.
Tijdens de laatse opname klonk er een oorverdovende kraak vanaf de kant, waar ik stond, tot ver op het Vogelmeer en zag je als een soort slang een natte baan ontstaan...........de scheur liep tussen het lampje en mijn vader in...........daar onstond binnen een mum van tijd een grote natte plek en mijn vader is heeeeel voorzichtig naar de kant gelopen. Hij is droog gebleven...ik stond inmiddels al op de kant met camera en statief.

De foto heb ik inmiddels al diverse keren geexposeerd en ook is hij enkele malen gepubliceerd. Nog steeds geloven de mensen niet dat het 'gewoon' in Schoorl geschoten is. De eerste indruk van mensen is dat het ergens in Scandinaviƫ moet zijn.


COMMENTS (2)

You can place a comment anonymously or login

Frank says

13-09-2007 | 13:36

Deze Toov doet me denken aan de bijna maniakale toewijding en preparatie waar de Amerikaanse fotograaf Ansel Adams zo beroemd om was.
Prachtige foto!

boswachter says

15-09-2007 | 16:31

Ik heb daar ambtshalve jarenlang rondgelopen maar zo'n prachtig tafereel is me nooit opgevallen.

Post a comment

INTERACT WITH THIS TOOV

THIS TOOV

Added on:
13 September 2007
Comments:
2
Views:
3553
Rating:
stars4
Channels:
Leasure Time Nature Sport
318 TOOVS similar and nearby

Sign up | About TOOVS | Help | Terms & Privacy | Top of page Copyright © 2007 TOOVS ™