Great Things TO'VE Done

MY TOOVS 0 views 0 comments 0 TOOVS shared

Zeetje kijken Shared by 3 TOOVERS

Country:
Netherlands
Place:
Camperduin , N 52°43'-W 4°38'
Time:
11 August 2007, 12:00
Done by:
Lex
TOOVS similar and nearby:
316 TOOVS

Next TOOV:

4 images | 0 video's

ABOUT THIS TOOV

Simon Gutker deed het professioneel. Maar als hij geen strandvonder was geweest zou hij waarschijnlijk ook dagelijks eventjes zeetje gaan kijken. Nu is de strandvonder vereeuwigd in de zeetje-kijken-houding op de punt van de Hondsbossche Zeewering ter hoogte van Camperduin. Ter plekke zijn alle ingrediënten voor goed zeetje kijken aanwezig. Een steile zeedijk, bankje, verrekijker, standbeeld en zee tot aan de horizon. Naast strandvonders en jutters zijn het ook de vissers die de drang slecht kunnen weerstaan. ‘Ga je mee zeetje kijken’, hoor ik vaak achter de schutting waar de netten hangen te wachten om uitgezet te worden.
Zeetje kijken is ook iets anders dan naar het strand gaan. Je komt niet voor het water maar voor de zee. Alleen ff checken. Het verschil is ook dat je bij een strandafgang het strand oploopt op zeeniveau. Bij zeetje kijken begeef je je naar delta niveau - 13,5 meter - en overzie je.


COMMENTS (4)

You can place a comment anonymously or login

BOSS says

21-08-2007 | 19:59

Ook leuk: Zeetje Fietsen, op het strand of op de Hondsbosse. Eerst lekker met je snufferd in de wind stoempen om daarna te genieten van de terugreis met vliegende voordewind.
Bij thuiskomst is je hoofd weer helemaal fris en voel ik mij altijd een stuk fitter.

Frank says

21-08-2007 | 22:34

De ultieme 'Hondsbossche beleving' is toch wel als, ergens tussen november en februari, windkracht 10/12 uit het noordwesten samenvalt met springtij. En dan ook nog bij voorkeur in de late avond. Samen met een goede vriend was ik dan steevast ter plekke om 'een zoute jas te halen'. Zéér indrukwekkend!

Geert says

27-08-2007 | 13:46

Haha, een zoute jas! Goeie uitdrukking, da's er eentje om te onthouden!

Lex says

27-08-2007 | 14:09

Vond ik ook al! De uitdrukking 'een vette bek halen' kende ik dan wel weer. Dat zou mooi betrekking kunnen hebbben op een Kwekkeboom Toov...

Post a comment

Sign up | About TOOVS | Help | Terms & Privacy | Top of page Copyright © 2007 TOOVS ™