Great Things TO'VE Done

MY TOOVS 0 views 0 comments 0 TOOVS shared

Klimboom bij het kikkermeertje Shared by 2 TOOVERS

Country:
Netherlands
Place:
Groet , N 52°43'-W 4°39'
Time:
18 March 2004, 11:00
Done by:
Lex
TOOVS similar and nearby:
318 TOOVS

Next TOOV:

2 images | 0 video's

ABOUT THIS TOOV

Goede klimbomen zijn schaars gezaaid. Van bewuste aanplant is vreemd genoeg al helemaal geen sprake. Eenmaal ontdekt is een klimboom gedoemd tot eeuwige kindervriend. Ouders, het klimmen ontgroeid, zien de kinderen graag vertieren op deze organische klimrekken. Maar kijken toch liever de andere kant op als zoonlief onvolgroeide twijgen gebruikt om het hoogst (on)mogelijke te bereiken. Aanwijzingen schreeuwend staan ouders vaak ook onder de boom, eventueel fungerend als vangnet.
Om de kwalificatie ‘mijn allerbeste klimboom’ te verkrijgen zal moeder natuur haar beste stammen, enten, loten, scheuten en twijgen op het juiste moment moeten laten ontspruiten en voeden. Cruciaal is de hoogte van de eerste tak, het basiskamp. Niets is meer frustrerend dan een op het oog sublieme klimboom waarbij de eerste tak onbereikbaar is! Belangrijk is ook de okselregelmaat. De bomen waarbij de afstand tussen de oksels ideaal is worden vaak ingezet als uitkijk. De stijgsnelheid is hier optimaal. En snelheid is geboden als er vijanden in de buurt zijn of mocht er land in zicht zijn.
Bij dezen doe ik een oproep de beste klimbomen ter wereld in kaart te brengen. Ten eerste omdat boomklimmen een Toov is. Daarnaast heeft de ANWB ze nog steeds niet in de legenda opgenomen en verzorgt het plaatselijk VVV geen lokaal klimbomen overzicht.
Ps. Mocht u naast de klimboom ook op zoek gaan naar kikkertjes komt u bedrogen uit. Het valleitje staat al jaren droog…


COMMENTS (0)

You can place a comment anonymously or login

Post a comment

INTERACT WITH THIS TOOV

THIS TOOV

Added on:
15 July 2007
Comments:
0
Views:
3608
Rating:
stars3
Tags:
klimboom duin klimmen boom bos
Channels:
Fun Leasure Time Kids
Shared by:
2 TOOVERS
318 TOOVS similar and nearby

Sign up | About TOOVS | Help | Terms & Privacy | Top of page Copyright © 2007 TOOVS ™