Great Things TO'VE Done

MY TOOVS 0 views 0 comments 0 TOOVS shared

Nacht onder de vuurtoren

Country:
Netherlands
Place:
De cocksdorp , N 53°10'-W 4°51'
Time:
26 October 2006, 19:00
Done by:
Lex
TOOVS similar and nearby:
309 TOOVS

Next TOOV:

3 images | 1 video's

ABOUT THIS TOOV

De keren dat een nacht onder speurend schijnsel van een vuurtoren wordt door gebracht zijn op een hand te tellen. Zelfs op twee vingers.
In de loop van de avond komt de visite van het eiland nog even snel zeetje kijken en uit de jas waaien. Daarna wordt het stil. Daar waar Texel ophoudt is alleen nog de vuurtoren en lijkt desolaat de meest passende beschrijving van het landschap. Of ontredderd.
Tot het puntje van de toren begint te gloeien en het baken zijn licht laat schijnen. Als persoonlijke radar scant de lichtbundel de duisternis en ontwaard speciaal voor ons losvliegende meeuwen en rollers van de branding. Niets ontredderd! De cirkel die de roterende lichtstraal vanuit het brandpunt op het landschap bestrijkt is gedurende de nacht behoed.
Je zou ook kunnen zeggen dat het een heel grote lantaarnpaal is. Normaal zet je de camper daar ook zo dicht mogelijk bij in de buurt of onder. Deze lantaarnpaal geeft ook geluid. De spiegel draait monotoon zijn rondjes waarbij het geluid van een Nuon windmolen vrijkomt. Als het geluid stopt is het dag en licht genoeg om de Eierland te doven.


COMMENTS (0)

You can place a comment anonymously or login

Post a comment

INTERACT WITH THIS TOOV

THIS TOOV

Added on:
06 July 2007
Comments:
0
Views:
3338
Rating:
stars4
Tags:
strand texel vuurtoren eierland zee
Channels:
Culture Travel
309 TOOVS similar and nearby

Sign up | About TOOVS | Help | Terms & Privacy | Top of page Copyright © 2007 TOOVS ™