Great Things TO'VE Done

MY TOOVS 0 views 0 comments 0 TOOVS shared

Strandbeest Laboratorium Shared by 2 TOOVERS

Country:
Netherlands
Place:
Ypenburg , N 52°2'-W 4°21'
Time:
7 July 2007, 12:00
Done by:
Lex
TOOVS similar and nearby:
315 TOOVS

Next TOOV:

11 images | 1 video's

ABOUT THIS TOOV

07-07-07 is een bijzondere datum. Een mooie gelegenheid bijzondere kunst te gaan zien! Strandbeesten van Theo Jansen. Het liefst zou je deze prehistorisch ogende creaties, kinetische sculpturen geheten, tegen komen op een verlaten stuk strand met Noordoost 6.
Maar dat zit er niet in. Kijk vooral ook het filmpje op YouTube!

Theo Jansen is een wetenschapper die de grenzen tussen kunst en wetenschap niet zo nauw neemt. Opgeleid als wetenschapper en ondermeer als wetenschappelijk publicist verbonden aan De Volkskrant, werkt hij evenzeer aan een oeuvre in de beeldende kunst. Zijn grootste bekendheid verwierf hij met zijn van PVC-buizen gebouwde strandbeesten die aangedreven door de wind met allerlei handelingen de Nederlandse kuststreken onveilig maken.

Op 7 juli een open dag in zijn atelier. Op het kaartje van Google Maps ziet het er al veel belovend uit.

zie ook www.strandbeest.com


COMMENTS (3)

You can place a comment anonymously or login

Lucie says

7-07-2007 | 20:20

Net terug van m'n eerste Toov!!! Leuk hoor!!!
Ik had stiekem toch gehoopt dat er eén of meer van de strandbeesten even in beweging zou worden gezet. Misschien is dat wel gebeurd maar niet toen ik er was en dat was maar een 10 minuten of zo.
Het was maf om (die van de derde foto dacht ik) het van dichtbij te mogen bekijken. Dat was dan ook de mooiste en grootste. Dat beest van de eerste foto (ik dacht eerst dat het een schip was) had ik erg graag gezien maar dat was er niet.
De reden van mijn korte bezoekje was dat ik een andersoortig beest (hond) bij me had dat niet onder de indruk was van deze strandbeesten, hij wou wel naar binnen waar Theo Jansen eén en ander aan het uitleggen was, maar dat zag ik niet zo zitten, omdat ik wist dat hij dat toch niet lang zou uithouden. In een andere container/schuur zaten mensen een film te bekijken van zijn werk.

Als ik hoor dat hij zijn beesten weer eens uit laat op het strand, zou ik het heel graag willen zien! Met name die mammoet zou ik graag in levende lijve willen zien, maar zou die nog leven?
Het filmpje vond ik geweldig!

Lex says

10-07-2007 | 15:35

Zowel de strandbeesten in levende lijve als de man achter deze creaties te zien was indrukwekkend. De strandbeesten leven echt!

Inge says

11-07-2007 | 9:04

"you could have met these toovers at this toov" !
De strandbeesten zien er heel spectaculair uit, hoop dat hij ze een keer in de buurt komt uitlaten!

Post a comment

INTERACT WITH THIS TOOV

THIS TOOV

Added on:
03 July 2007
Comments:
3
Views:
3924
Rating:
stars3
Tags:
strand kunst theo jansen strandbeesten
Channels:
Culture
Shared by:
2 TOOVERS
315 TOOVS similar and nearby

Sign up | About TOOVS | Help | Terms & Privacy | Top of page Copyright © 2007 TOOVS ™