Great Things TO'VE Done

MY TOOVS 0 views 0 comments 0 TOOVS shared

Schoolreisje naar de Natuurschool

Country:
Netherlands
Place:
Hargen aan Zee , N 52°42'-W 4°38'
Time:
June, 2007
Done by:
Lex
TOOVS similar and nearby:
316 TOOVS

Next TOOV:

13 images | 1 video's

ABOUT THIS TOOV

De vraag of er niet te veel opgelet moest worden werd verontwaardig beantwoord met ”nee, we hebben de hele dag gespeeld!” Dit zegt veel over de natuurschool. Ondanks dat het voortduwen van het garnalennet of het speuren naar een vossenhol voor ons duinenrand bewoners dagelijkse kost is, was het enthousiasme te vergelijken met Efteling gedrag. (Bij ons in de auto zijn zelfs borrelnoten vanaf de achterbank gegooid!)
De klas was in een authentiek uitgelaten schoolreis stemming en popelde om met het schepnet haaien te vangen die er in de Noordzee blijken te zwemmen. Onder de professionele begeleiding van ecoloog juf Marie Jose werd de vangst van het levensgrote garnalennet gesorteerd en benoemd. Schar, Sprot, Breedpoot krab, garnalen en een Blauwhaar kwal hebben het moeten ontgelden. Maar zijn ook weer veilig teruggezet. Hoewel, de krabben maakten van de gelegenheid gebruik de voor de scharen liggende Sprotjes te fileren. Als klap op de vuurpijl liet zeehond Bertus zich ook nog even zien!
Het leuke van een Natuurschool is ook dat er tussen de middag patat en ijs wordt gegeten.
Het middagprogramma was in de duinen waar we ons eerst moesten melden op het boskantoor van de zingende boswachter Bert van Baar. Er stond een potje inkt op zijn tafel wat aangedragen werd als bewijs dat er kantoor werd gehouden. Bert speelde op de hommel en zong over de slak en mannetje Bos. In het boskantoor werden verrassende vragen gesteld door de kinderen die de boswachter deed wankelen, hij speelde dan ook op een been, maar werden naar ik kan beoordelen correct gepareerd.
Verder op in het bos zijn alle kinderen per groepje voorzien van reuksporen in verschillende essence. Vervolgens was het aan de begeleiders om geblinddoekt hun schare weer terug te vinden. Hiermee werd aangetoond dat de vos zelfs in het pikdonker een manier weet om zijn kinderen van school te halen.
School en kantoor kunnen best leuk zijn.

Lees meer op Natuurschool.nl


COMMENTS (0)

You can place a comment anonymously or login

Post a comment

Sign up | About TOOVS | Help | Terms & Privacy | Top of page Copyright © 2007 TOOVS ™