Great Things TO'VE Done

MY TOOVS 0 views 0 comments 0 TOOVS shared

Het fenomeen strand

Country:
Netherlands
Place:
Schoorl aan Zee , N 52°41'-W 4°38'
Time:
1 June 2007, 14:00
Done by:
Lex
TOOVS similar and nearby:
316 TOOVS

Next TOOV:

4 images | 0 video's

ABOUT THIS TOOV

De mindset staat waarschijnlijk al op de stand euforisch als we fietsend op weg gaan naar het strand. Dit zou namelijk verklaren waarom bij het oprijden van het knerpende schelpenpad, bij ons bekend als Wittebandenpad, een heel scala aan positieve associaties voor de dag komen. Vakantie, de geur van dennenhars, vroeger, garnalennetjes, Drenthe en rechts van je vader fietsen met zijn hand in je nek zijn zo wat beelden uit het netvliesarchief. Als het echt warm is ruik je het hars natuurlijk echt maar het schelpenpad oprijden heeft al dezelfde uitwerking.
Wat dat betreft is er wel een positieve kant aan de vermeende klimaatverandering voor Nederland. Hoe warmer het wordt hoe meer alles gaat ruiken! En met de extra zonuren daarbij geeft dat het leven meer geur en kleur. In Nederland ontberen we veel mooie geuren die tot permanente associaties kunnen verworden. De geur van heet asfalt en opgewarmde vuilnisbakken. Ogen dicht en de paserende flashbacks zijn voor 80% van Franse origine. Zo hebben Indiërs vele betekenissen voor het woord geur zoals de Eskimo’s meer dan twintig verschillende omstandigheden kunnen beschrijven als ze sneeuw zeggen. Wij Nederlanders hebben een minder rijk geurenpalet door de gemiddelde tempratuur van 12 graden, maar daar gaat dus verandering in komen. En ook voor de Eskimo’s zal er een nieuwe betekenis van het woord sneeuw in de vorm van water bij komen.
Ook op de weg terug is de stemming euforisch. Het plakkende zoutwaterzand schuurt heerlijk op de verbrande rug en de Noord Hollandse duinen - absoluut het mooiste landschap wat bestaat!
Het fenomeen strand is onbeschreven.


COMMENTS (2)

You can place a comment anonymously or login

Frank says

2-06-2007 | 1:43

En dan, over het zinderende witterbandenpad, een hagedis zien oversteken terwijl vlakbij een onweer besluiteloos rondhangt.
Ik noem het maar gewoon geluk.

Erik says

2-06-2007 | 23:05

mooie foto's Lex. Soms is zwart wit veel mooier dan kleur. hier hou ik van.........

Post a comment

INTERACT WITH THIS TOOV

THIS TOOV

Added on:
01 June 2007
Comments:
2
Views:
3280
Rating:
stars3
Tags:
duinen schoorl schoorl aan zee strand Fietsen
Channels:
Nature Leasure Time
316 TOOVS similar and nearby

Sign up | About TOOVS | Help | Terms & Privacy | Top of page Copyright © 2007 TOOVS ™