Great Things TO'VE Done

MY TOOVS 0 views 0 comments 0 TOOVS shared

Trocadero Picknick Shared by 3 TOOVERS

Trocadero Beach
Country:
France
Place:
Trocadero , N 48°51'-W 2°17'
Time:
May, 2005
Done by:
Frank
TOOVS similar and nearby:
10 TOOVS

Next TOOV:

4 images | 1 video's

ABOUT THIS TOOV

Thuis doen we het bijna nooit, maar zodra in een willekeurig buitenland de zon zich maar heel even laat zien wil ik picknicken. Bij voorkeur op pas gemaaid gras en in de buurt van water. Waarom dit zo is weet ik niet, maar gras en water zijn noodzakelijke voorwaarden. Als één van de twee ontbreekt is het geen picknick, maar gewoon buiten iets eten en dat is een wezenlijk verschil.
Vreemd genoeg zijn mijn ideale picknickplekken vaker te vinden in steden dan in 'de natuur’ (te weinig versgemaaid gras). Ook niet onbelangrijk is de temperatuur. Voor een geslaagde picknick moet het ergens tussen de 20 en 25 graden zijn. Kouder is al snel onaangenaam en hogere temperaturen hebben een ongunstige invloed op veel etenswaren (het klamme broodje zweetkaas is hiervan een goed voorbeeld).
Als het dan ook nog niet waait (een klein briesje mag wel en kan zelfs een toegevoegde waarde zijn), kan er eigenlijk weinig mis gaan.
Helaas komt het verassend weinig voor dat deze omstandigheden zich tegelijkertijd voordoen en als dit al het geval is moet er nog maar een geschikte locatie voorhanden zijn. Zoals gezegd bevinden dergelijke locaties zich veelal in steden en dan met name gróte steden.
Zo heb ik naar genoegen gepicknickt aan de Wannsee in Berlijn, in Regent’s Park in Londen en in het Bois de la Cambre in Brussel. Ook herinner ik me nog het Türkenschanzpark in Wenen waar ik een broodje worst at wat , qua picknick-ervaring, dus niet echt meetelt. Maar zo’n beetje het summum op dit gebied beleefde ik, ergens midden jaren tachtig, bij de fonteinen van Trocadero in de schaduw van de Eiffeltoren.
Daar en toen viel alles op zijn plek. Zelfs de aanwezige Parijzenaars waren onder de indruk van de gelegenheid. Na een nacht van intensief brasseriebezoek bleek mijn, de vorige dag bereidde, ijskoude Gazpacho een schot in de roos. Dit verfrissende Spaanse soepje voegde wonderwel bij het eerste recuperatiewijntje van de dag. (let wel; bij voorkeur wit, eventueel rosé en vooral niet te duur).
Nadat wij ook enig ‘vast’ voedsel tot ons hadden genomen besloten we wat te gaan poedelen in de fonteinvijver. Dit werd ons ten zeerste afgeraden door onze autochtone vrienden. Het mocht niet en kwaadaardige gendarmes zouden weldra hardhandig ingrijpen. Inderdaad werd ik door een passerende agent al na enkele minuten naar de kant verordonneerd. Parijse gendarmes doen dit, tot de dag van vandaag, door snerpend op een soort scheidsrechterfluitje te blazen en, het moet gezegd, de aandacht is hiermee snel gewonnen. In zijn richting wadend bereidde ik mijn verdediging voor.
De supermarktbordeaux had zijn werk gedaan en terwijl ik uit het water klom was ik nog altijd op zoek naar steekhoudende argumenten in het Frans. Ik moest de man immers uitleggen dat dit in Holland de gewoonste zaak van de wereld was en dat ik werkelijk geen kwade bedoelingen had met mijn gebadder. Van een dergelijk pleidooi is het nooit gekomen. Nog voor ik een wankel woord kon uitbrengen wees hij me op het gevaar van de fonteinen (zee ejaculate wiz great force).
Na deze waarschuwing vervolgde hij zijn ronde zonder zelfs maar om te kijken.
Een paar minuten later begonnen de fonteinen daadwerkelijk te spuiten en ik was heus blij dat ik niet meer in hun schootsveld verkeerde. Great force indeed.... en merci voor de warning.

Twintig jaar later, 26 mei 2005. Erg warm en de voeten heet gesjokt. Zojuist, in het hoger gelegen gedeelte van Trocadero, de muzikanten en jongleurs bewonderd en echt toe aan wat verkwikking. Te water dus, maar dan wel uit de buurt van de fonteinen. De patrouillerende agent zag dat het goed was en liet het fluitje in zijn broekzak.


COMMENTS (0)

You can place a comment anonymously or login

Post a comment

INTERACT WITH THIS TOOV

THIS TOOV

Added on:
16 May 2007
Comments:
0
Views:
4895
Rating:
stars4
Tags:
Paris frankslist france Picknick
Channels:
Culinair Travel Fun
Shared by:
3 TOOVERS
10 TOOVS similar and nearby

Sign up | About TOOVS | Help | Terms & Privacy | Top of page Copyright © 2007 TOOVS ™