Great Things TO'VE Done

MY TOOVS 0 views 0 comments 0 TOOVS shared

Zeevissers in Praia de Mira

5 images | 0 video's

ABOUT THIS TOOV

Nietsvermoedend wandelend langs het strand van Praia de Mira in Portugal, ontstond plotseling een paar honderd meter verder een groot tumult. Dichterbij gekomen zagen we de lokale vissers met twee tractoren een groot net op het strand trekken. Het tumult werd veroorzaakt door de vreugdekreten van de mensen die ontdekten dat het net echt vol met vis zat. Van alle kanten kwamen de vissersvrouwen aangesneld met kratten en ter plekke werd de vis gesorteerd. Tussen de bedrijven door hielp men dorpelingen , die met plastic zakken, pannen, teiltjes en boodschappentassen kwamen shoppen, aan een maaltje vis. Verser kan het niet.
Praia de Mira is een van de weinige plaatsen in Portugal waar nog op deze oude wijze wordt gevist. De netten worden met karakteristieke boten in zee gebracht en vervolgens aan land getrokken. Ooit met paarden, maar nu met tractoren. En de traditionele houten kratten zijn vervangen door plastic exemplaren.


COMMENTS (2)

You can place a comment anonymously or login

Inge says

20-04-2007 | 11:20

Mooi om te zien hoe dat gaat, heel interessant om er met je neus bovenop te staan en te zien wat er allemaal uit die netten komt, he! Hadden jullie ook een lekker vers maaltje? Soms staan er al 'koks' klaar om de vangst meteen op de barbeque te leggen...

Geert says

20-04-2007 | 11:32

Klinkt als een geschiedenis uit de bijbel:
http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Joh%2021:1-13

Post a comment

INTERACT WITH THIS TOOV

THIS TOOV

Added on:
20 April 2007
Comments:
2
Views:
3318
Rating:
stars3
Channels:
Travel Culture Nature
Sign up | About TOOVS | Help | Terms & Privacy | Top of page Copyright © 2007 TOOVS ™