Great Things TO'VE Done

MY TOOVS 0 views 0 comments 0 TOOVS shared

Telaga Warna, het 'Oeroeg meertje'

Omslag van het boek Oeroeg
1 images | 0 video's

ABOUT THIS TOOV

Het 'Oeroeg meertje' heet in werkelijkheid het Telaga Warna meer en ligt ergens in de buurt van de plaats Sukabumi. Telaga Warna betekent gekleurd meer.

Samenvatting uit Oeroeg:
Iedereen was enorm goed gezind en men besloot naar Telaga Hideung (een krater die een meer gevormd had) te gaan om te gaan zwemmen. Deppoh (de vader van Oeroeg) en Danoeh (de tuinman) gingen mee om het gezelschap te begeleiden. De volwassen leken zich enorm te amuseren en gingen zo op in hun spel dat ze door hun gespring en geren over het oude vlot waar deze niet meer tegen opgewassen was. Het vlot brak door midden en iedereen die aan de ene kant van het vlot stond belande in het water inclusief de Nederlandse jongen hij geraakte onder water en alle mannen gingen naar hem zoeken uiteindelijk werd hij opgedoken en kwam weer bij maar Deppoh was verstrikt geraakt in de waterplanten en verdronken. Sidris kon niet langer op de onderneming blijven wonen en verhuisde naar een dessawoning en Oeroeg bleef op de onderneming om de Nederlandse jongen gezelschap te houden.


COMMENTS (2)

You can place a comment anonymously or login

Karin says

30-03-2007 | 21:26

De boemerangman (www.boemerangman.nl) had op dit meertje onlangs een boemeranghoogtepunt; hij mailde:

"Zelf ben ik nog niet zo lang terug uit Indonesiƫ waar ik ook nog enkele boemeranghoogtepunten had: in de kraters van een beroemde vulkaan, op een bamboevlot in het OEROEG meertje van Hella Haasse en -nooit gedacht- op de Borobudur (lees: boemerobudur)."

Lex says

1-04-2007 | 13:16

Hoi Karin,
ik las de reactie van de boemerangman op jullie weblog. Dat inspireerde Frank en mij om het meertje te vinden op Google Earth. En vervolgens kwam Inge met Oeroeg terug van de rommelmarkt! Alles bij elkaar levert dat wel een TOOV op!

Post a comment

INTERACT WITH THIS TOOV

THIS TOOV

Added on:
30 March 2007
Comments:
2
Views:
4718
Rating:
stars3
Tags:
literatureplace Oeroeg Hella Haasse meertje
Channels:
Travel Culture
Sign up | About TOOVS | Help | Terms & Privacy | Top of page Copyright © 2007 TOOVS ™